Passie voor wijn
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Stijl: krachtig en elegant 12 maand op Franse eik (60% nieuw, 40% tweede gebruik) Hij is zeer evenwichtig met een klein zoetje dat het karakter van vintage wijnen verraadt. Hij wordt fijner naarmate hij ouder wordt.De ondergrond bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en dit onder de vorm van platen, de bodem is heel rots- en steenachtig. Food: rood vlees, stevige en kruidige gerechten, en pikante kazen. Druif: Ariinarnoa, Shiraz, Cabernet Sauvignon De visie achter de IXSIR-wijnen is de beste terroirs van Libanon blootleggen, waarvan sommige al lang vergeten werden. Aangeplant met edele druivenrassen, worden ze geteeld volgens de principes van duurzame ontwikkeling en geïntegreerde wijnbouw. IXSIR verbouwt druiven in gebieden die zorgvuldig geselecteerd zijn voor hun hoogwaardig potentieel, in regio’s die zo divers zijn als Libanon zelf. Van Batroun in het noorden tot Jezzine in het zuiden en naast de mooiste heuvels van de Bekaa. De manueel geplukte druiven worden in kleine kratten van 18 kg naar het wijndomein vervoerd, hierbij wordt er voor gezorgd dat de temperatuur van de druiven onder de 18 °C blijft om hun frisheid te bewaren. De vinificatie van de verschillende druivenrassen gebeurt afzonderlijk. De wijn rijpt daar 12 maanden in 400 liter vaten van Franse eik, een mix van 1/3 nieuwe vaten, 1/3 tweedejaars en 1/3 derdejaars.