Stijl: Fris, floraal en zacht kruidig.
Food: salades, visschotel, gegrilde vis, zomerse barbeque
Druif : Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan, Tibouren en Mourvèdre.
Nergens ter wereld worden er betere rosé wijnen gemaakt als in de Provence. Het geheim schuilt in de spannende balans tussen fruitige aroma's, kruidigheid en frisse zuren. De rosé van Pampelonne bestaat uit een blend van minstens 3 druivenrassen, die soms wordt aangevuld met een vierde of vijfde variëteit om dat ultieme evenwicht te bereiken.
Château de Pampelonne is bijna 2 eeuwen eigendom (50 ha) van de familie Pascaud de Gasquet. Het domein ligt met zicht op de zee aan de baai van Pampelonne.
De 80 % zandbodem in combinatie met een sterke invloed van het zeeklimaat heeft een fantastische invloed op de druiven tijdens het groeiproces.
De pluk gebeurt heel vroeg in de morgen als het zo koel mogelijk is zodat de extractie van primaire aroma’s beter tot hun recht komen. Na het ontstelen worden de druiven opnieuw gekoeld en dan zachtjes geperst vanop het moment ze in de kelder aankomen. Deze technieken staan een optimale extractie van de aroma’s toe zodanig een fijne en elegante wijn bekomen kan worden.
Les Maîtres Vignerons de Saint-Tropez voeren de finale stabilisatie vlak voor de botteling uit. Deze laatste stap gebeurd onder de meest optimale condities met de laatste generatie technische snufjes om de kwaliteit van de wijn te behouden.
Drinken op 12°C onder begeleiding van de Mediterraanse keuken of met gegrilde vis.