Passie voor wijn
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Stijl: complex en fruitig De druiven worden in de 2e helft van september en in de maand oktober geoogst en vervolgens te drogen gelegd op matten. Dat indrogen duurt zo’n maand of vier, waarbij het vochtgehalte in de druiven met 30 tot 35 procent verminderd. Na een koude inweking vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks op een temperatuur tussen de 20 en 24 graden. De houtrijping die daarop volgt duurt 30 maanden op eikenhouten vaten. Food: Gegrild vlees, wild, kazen. Druif: 70% Corvino , 20% Rondinella , 10% Molinara De familie Cottini heeft zo’n 12 hectare aan wijngaarden, op een vrij hoge ligging tussen de 300 en 450 meter boven zeeniveau. De wijngaarden staan op een arme, vulkanische bodem.